Thomas er borte

 

En virkelig sørgelig dag i går, da vi ble kjent med at Tomas Evjen plutselig var borte. Som man så altfor ofte opplever er det når mennesker blir borte at vi oppdager hva de har betydd for oss.


Tomas var gründer bak film- og TV-selskapet News On Request. Som den rene urkraft av skaperglede og idèer han var, rakk han også å utrette svært mye annet mens vi var heldige å få ha ham her. Vi har sett mange fine minneord om ham de siste par dagene, og kan bare bekrefte og skrive under på dem alle: Han var et kulturelt kraftsenter, kreativ, tøff og kompromissløs når han måtte, men samtidig veldig god på bamseklemmer. Slik vi fikk kjenne ham, var den ustoppelige energien og idèkraften blant de egenskapene som gjorde sterkest inntrykk. Alltid noe nytt på gang, og aldri slik at man tvilte på at han kunne få det til.

En liten anekdote:
Tomas var innom Store Studio under innspilling av låta Ol Tomså. Straks han fikk høre historien om den store bjørnejegeren fra Velfjord, og at det endatil fantes en roman basert på livet hans, utbrøt han, «Vet dere om det er noen som har filmrettighetene? Det er jo en sinnsykt tøff historie!» Men Tomas får altså aldri laget filmen om Ol Tomså.

Våre tanker går til Tomas sin familie, venner og kolleger i Mediegården, og i resten av verden. 

For vår del vil vi minnes Tomas med glede, og poster denne videoen der Tomas hadde regi, og ellers var sterkt delaktig i både idè og gjennomføring.