Ny singel klar

Publiners med ny utgivelse: STEM RØDT, LEV BLÅTT

I sommer nøt Publiners suksess med den lett slentrende låta «(Kj)Ærlighet», i duett med stemmen fra Hekla Stålstrenga, Anne Nymo Trulsen.

Nå er Publiners tilbake. Den 26. november slipper bandet en digital singel med to låter. Altså en variant av gamle dagers singelplater, med en A-side og en B-side.

-Det kan være fint å mene noe med det man synger, sier Olav Nygaard i Publiners. Det er ikke ment som en oppfordring ved valgurnene – det er mer snakk om at vi har sett på verden rundt oss, og skriver om det vi ser. Og så har vi kanskje tatt en titt i speilet også! – Vi kan være enige om at de fleste av oss her oppe i steinrøysa – sånn globalt sett – kommer godt ut av det når det gjelder sjansen til å leve det gode liv, supplerer Ronny Bertelsen. Det er det vi mener med å «leve blått». Hva folk ellers tenker når de har hørt låta, vet vi ikke, men vi håper de iallfall tenker, og at de liker låta, selvfølgelig! Den andre låta på utgivelsen – B-sida – har fått tittelen «Pose og sekk». -De to låtene har både en musikalsk retning og en tematikk som vi syns passer godt sammen, sier Bertelsen.

Stem rødt, lev blått er innspilt med Trond Viggo Solås som produsent, i hans lydstudio i Brønnøysund. Solås er også kjent som produsent for Halvdan Sivertsen og som bassist både for Sivertsen og for Hekla Stålstrenga. Håvar Langås Bendiksen medvirker også på innspillingen. Brønnøyværingen Håvar spiller gitarer for bl.a. Silje Nergaard og Halvdan Sivertsen, men er også en racer på trekkspill, som er instrumentet han deltar med på «Stem rødt, lev blått».

DSC_1244