Ny plate, nye konserter, nytt bookingbyrå – nye muligheter!

Etter sommerens herlige turne i Litauen har vi konsentrert oss om å gjøre alt klart for utgivelsen av vår sjette plate. Og nå er den snart her. 25. september skjer det!

Plata har fått tittelen «VI». «VI» kan stå for romertallet seks, fordi dette er vårt sjette album, eller fordi bandet består av seks medlemmer. Tidligere medlem Vidar Tilrem har vært dypt savnet, og er nå for fullt tilbake i bandet med fela si. Dermed er vi seks – seks stykker som til sammen utgjør det «VI» som er Publiners.

Og VI syns at VI med dette albumet har tatt nok et steg fram, og kanskje litt til siden. Plata inneholder både klassisk «folk’n roll-gyng», ballader med litt pondus og noe som nærmest er viser. Men kanskje er det også noen låter som tar bandet i en slags folkpop-retning. Og selvfølgelig er fjorårets store radiohit «(Kj)Ærlighet» – i duett med Anne Nymo Trulsen – tatt med.

Mye av æren for stegene både fram og til siden går til vår venn og medbrønnøyværing Trond Viggo Solås. For første gang har innspillingen av et helt Publinersalbum blitt gjort på fullstendig hjemmebane. På «øyan», hos Sørneset Produksjon, med Trond Viggo Solås som produsent. Når Trond Viggo ikke produserer jobber han som bassist for bl.a Hekla Stålstrenga og Halvdan Sivertsen. På plata har vi også med gjestespill av så strålende musikere som Håvar Langås Bendiksen (Halvdan Sivertsen, Silje Nergaard), Anne Nymo Trulsen (Hekla Stålstrenga), Ole Jørn Myklebust (Mari Boine, Jonas Fjeld, Unni Wilhelmsen) og Stian Carstensen (Farmers Market). Dessuten har Trond Viggo sine talentfulle døtre Emma Skau Solås og Maja Skau Solås lagt nydelig kor på låta «Når du fer». Vi er evig takknemlige!

Nå skal vi ut på turne, med mange av de nye låtene på repertoaret, selvfølgelig godt blandet med tidligere materiale. Vi håper å møte flest mulig av dere langs turneruta!

Publiners VI -Cover image 2500x2500