Presse

Musikalsk Desemberdryss fra Publiners og Gunnar Pedersen

To velkjente og populære aktører i det nordnorske musikklivet har slått seg sammen og i fellesskap komponert en annerledes adventsopplevelse: «Desemberdryss». Folk’n’roll-gruppa Publiners og gitaristen Gunnar Pedersen har funnet fram til et knippe kjente og ukjente, veldig gamle og helt nye låter. En hjertevarm førjulsgave til folk i Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund og Namsos. 

«Desemberdryss» har sin egen historie: -Som nordlendinger vet både Publiners og Gunnar godt hvordan desember langs kysten kan være. Snøstorm går brått over i nordvest kuling og regn, slaps og holke – en sjelden gang et solgløtt og kanskje litt barfrost. Korte dager, lange netter – samtidig som vi både stresser og koser oss med juleforberedelser. Og så vet vi at sola snart skal snu. Denne konserten er vårt forsøk på å variasjonen og kontrastene som finnes langs desemberkysten: Storm og stille, frost og regn, lys og mørke.

Publikum kan bl.a. glede seg til «Nordnorsk Julesalme» og Gunnar Pedersens tolkning av «Barnatro», gamle folketoner og koraler fra land over havet, Dan Anderssons «Julvisa från Finnmarken» oversatt til brønnøyværing og mye nordnorsk musikk. Nyskrevne sanger blir det også, skrevet spesielt for denne konserten.      

Om Gunnar Pedersen: Gunnar Pedersen flytta fra Båtsfjord til Brønnøysund allerede i 1977. Fire år seinere ble han fast gitarist for Åge Aleksandersen, og lyden av hans virtuose gitarspill har festet seg i bevisstheten til oss nordmenn. I de 35 årene han har spilt sammen med Åge, har han vært med på 18 album. Han har også spilt sammen med artister som Halvdan Sivertsen, Bjørn Afzelius og Terje Nilsen. 

 Om Publiners: Publiners er fra Brønnøysund. De synger på uforfalsket Brønnøydialekt, og sommeren 2014 var  duetten «(Kj)ærlighet», i lag med Anne Nymo Trulsen, den mest spilte låta på NRK P1. Bandets utgivelser har høstet gode kritikker landet over. Publiners har gitt ut 6 album: «Folk’n roll» (2003), «Heim» (2005), «Driv» (2008), «Herlig» (2010), »Kontroll» (2012) og «VI» (2015). Og i midten av november kommer det altså en fersk EP, med nye låter  – skrevet for konserten «Desemberdryss».